Som student kan du ha rätt till en hel del schyssta rabatter. Utnyttja din studentrabatt när du köper mobilt bredband och spara pengar.

Foto: Pressbild/CSN

En stor del av studenters studier sker framför datorn och studieplatserna varierar. Var och en har olika platser där de finner bäst studiero. Oavsett var du studerar krävs internet för att genomföra studierna på bästa sätt. Studerar du på olika platser kan det vara värt att införskaffa sig ett mobilt bredband.

Spara pengar – utnyttja studentrabatten på mobilt bredband

Mobilt bredband blir allt vanligare i takt med att de kan prestera allt snabbare överföringshastigheter. Kostnaden för mobila bredband varierar men du som student kan utnyttja rabatter. Hur stora rabatterna är varierar dock mellan olika operatörer. En rabatt på runt 20 procent är dock inte helt ovanligt.

Studentrabatter gäller generellt för studenter på en utbildning som ger rätt till stöd från CSN. Du har rätt till studentrabatter om du studerar på gymnasiet eller högskola/universitet. För vissa rabatter krävs att du kan uppvisa mecenatkort eller studentkortet. Detta är något du kan skaffa när du studerar.

Tips! Jämför operatörerna åt för att se var du hittar det billigaste mobila bredbandet.

Rabatten gäller efter avslutade studier

Studentrabatten för ditt mobila bredband gäller för en viss period. Det innebär att om du slutar att studera kommer du fortfarande ha rätt till rabatten under denna period. Om du fortfarande studerar när perioden går ut kan du enkelt förlänga den. På så vis kan du se till att du utnyttjar studentrabatten under hela studietiden.

Om du tecknar ett mobilt bredband med en viss bindningstid kommer rabatten gälla under hela den tiden.

Så utnyttjar du som är under 18 år studentrabatten

Som omyndig kan du inte teckna något abonnemang. Däremot kan din målsman göra det åt dig. Hos vissa operatörer fyller du i dina personuppgifter, följt av din målsmans. På så sätt kan du se till att utnyttja studentrabatten och få ditt mobila bredband billigare.

Utnyttja studentrabatter i butik

Även i butik kan du utnyttja studentrabatter. Gå då in på Mecenats hemsida och ”Studentrabatter nära dig”. Där får du sedan upp vilka butiker som erbjuder studentrabatter samt hur du går tillväga för att utnyttja dessa. På så vis kan du hitta den butik som erbjuder bäst studentrabatt på det mobila bredband du vill ha.

Post Navigation